44-ото издание на Софийския международен панаир на книгата предлага много забавления, както за големите, така и за малките.

С гостуването на Софийския духов оркестър беше даден официален старт на събитието на 13 декември от 11:00 в Централното фоайе на НДК и ще продължи то 18-ти декември.
Тази година, в рамките на 44-ото издание на панаира на книгата се провежда и Софийския международен литературен фестивал. Традиционно, дните на Литературния фестивал започват със събития, свързани с детските книги. В шестте дни на фестивала всяко дете ще има възможността да се срещне със забележителни писатели и да участва в най-разнообразни и интересни работилници.

Всички събития се провеждат на основната сцена на фестивала: Мраморно фоайе, НДК, ет. 2.

От 13 и 18 декември отново в Мраморното фоайе ще бъде разположена и изложбата с илюстрации на детски книги на турския художник и автор на детски книги Феридун Орал. ТОЙ се отличава с нежните илюстрации в своите книги, които разказват много истории с малко текст. След “Червената ябълка” (изд. “ЕМАС”), спечелила безпрекословната любов на много мъници, на българския пазар се появи “Къде ми е петнистото мишле?”. В нея художникът смесва обичани от поколения деца приказки, като им вдъхва нов живот – този път с помощта на котето Зейтин. Оставяме на вас да посетите изложбата и да научите